Informace

Prohlédnuté produkty

Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE Zobrazit větší

Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE

111014

Jáhly jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a přirozeně bezlepkové. V kuchyni mají velmi široké využití.

Více informací

Více informací

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Obsahují také vápník a hořčík.

Složení: Jáhly, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě: Jáhly properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Potom je na sucho opražte a zalijte vařící vodou. Ochuťte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 20 min. Po chvíli stání pod peřinou je opatrně promíchejte vidličkou. Jáhly se mohou se vařit, vločkovat, dělají se z nich pukance nebo mouka, která se využívá při výrobě bezlepkových těstovin (jáhly neobsahují lepek).

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1582 kJ/378 kcal. Bílkoviny: 11,0 g. Sacharidy: 72,9 g. Tuky: 4,2 g. Vláknina: 8,5 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 0,005 g, thiamin 0,42 mg (30,1% DDD), riboflavin 0,29 mg (18,1% DDD), niacin 4,72 mg (26,2% DDD), hořčík 114 mg (38,0% DDD), železo 3,0 mg (21,5% DDD).

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku. 
Legislativní zařazení: Obilný mlýnský výrobek - obilovina pro přímou spotřebu

Path: > Jáhly 500 g BIO COUNTRY LIFE